Follow on Bloglovin
 

Lunchtips

Kippo som tidigare koncentrerade sig mest på frozen yoghurt med bär och nötter har börjat med jättegoda smoothies som är sammetslena, tjocka och kalla och mackor som förutom att de är sjukt goda serveras även i veganformat precis som dryckerna. Jag är beroende av deras Zohan macka med houmus, mozzarella, avocado, äpple och rucola. En het dag som denna räcker det bra med smoothie.

27.07.2014 kl. 15:38

Barnvaktsutnyttjarna

Överrumplade har jag och min make insett att vi på sistonet har kommit i besittning av en fantastisk förmåga att plötsligt finna oss i en restaurang på tumis. ( reds. anm. Det är omkring 8 månader sedan vi senast hade barnvakt) Ungarna gick till sängs i god tid i söndags och före vi visste ordet av hade två cyklar burit oss till Makaronitehdas soffgrupp i Hangö där vi sen satt och småmös och drack en flaska Veuve Clicquot rose. Det var första gången jag smakade det och det var helt klart i min smak. Torrt, frächt och fruktigt!

09.06.2014 kl. 13:41

Tankar i sommarstaden

Jag skrev nyss mitt längsta inlägg hittills men det raderades innan jag hunnit spara det. Summerar det nedan istället för att försöka skriva det igen.

1. Sommaren är bäst

2. Vänner ska aldrig underskattas

3. Never say never

Tacksam och glad i kvällssolen.

 

04.06.2014 kl. 21:24

Staycation

Man kan bara undra hur det kommer sig att ett dygn på tumis med sin andra hälft (för övrigt ett löjligt uttryck) går så mycket snabbare än ett dygn på tremis med de små. 

I fredags packade jag min Tori bag och promenerade via Alko där jag inhandlade en Mōet, och en snabb sväng via S-market för jordgubbar och rostade mandlar till Hotell Haven. Väl där fyllde jag badet och sjönk ner i mamma-paradiset. En skvallerblaska senare kommer mannen och möts av mig avec sexig ansiktsmask. 

Vi traskade till Bronda där Kevin drack en hipsterjulep och jag en G&T sen till Välimäkis nya Gourmet pub där vi drack ännu mera champagne och åt vulgärt mycket mat. Gott som fan!

Sen var det plötsligt lördag och vi gick snällt hem via vårt kvarterssushihak.

Nästa gång blir det åtminstone två nätter. Man hinner ju helt enkelt inte både slå klackarna i taket och chilla på 24h. Men skönt var det.

Over and out!

02.06.2014 kl. 19:11

Help me Bronda

Jag tycker det är så fint att nya spännande restauranger ploppar upp som ogräs i en engelskt trädgård just nu i Helsingfors. Senast (om man borträknar plättarna jag åt på Sea Horse i söndags) åt jag på nykomlingen Bronda. Jag var övertygad om att den skulle vara packad till bredden av kvinnfolk* med skumppaglas i händerna men fick tji när jag kryssade fram mellan businessuitarna. Maten var fantastiskt god! Jag tänker dagligen på de glaserade morötterna med nötter och getostcreme. Så enkelt, så gott!  Vinet var heller inte att klaga på. Efterrätten var gratis för den hade servitören glömt bort.

*typ jag


Jag delade mat med Anna och Carita 

13.05.2014 kl. 20:27

 

Kärlek, mat och vin.

Fina, roliga människor och vackra ting.

Mina barn.

Att sånt.


Dessa bloggar gillar jag

Catten

Linda

Peppe

Charlotte

Modell-Malin

Anne

Hannah

Sofia

Rachel

Hotell 

Eva

Anna

Mia

Linn

Fagra Helena

 

Kategorier

Senaste kommentarer

30.08, 20:45Bjäbb av Jag hade glömt att jag nånsin skrev denna blogg.
16.08, 10:51Bästa bloggappen? av Linda / Snigeln Harald
23.06, 09:53Fy skam, Stocka! av Jooles