Follow on Bloglovin
 

Bloggen har flyttat

Bloggen har flyttat hit:  http://ohladida.blogspot.fi

16.08.2014 kl. 15:07

Bästa bloggappen?

Hey ho! Vilken skön sommar det har varit. Snackade med en kompis i London som påstod att det har varit minst 28 grader där varje dag sedan april, inte illa det heller fast jag har en stark misstanke om lögn!!

Eftersom jag är en pad/telefonmänniska så måste jag meddela att jag kommer att byta portal så snart jag luskat ut vem som har den bästa appen. Jag vill så gärna stanna men om jag ska kunna blogga måste det gå smidigare än så här.  Tips mottages. 

 

 

16.08.2014 kl. 10:16

Lunchtips

Kippo som tidigare koncentrerade sig mest på frozen yoghurt med bär och nötter har börjat med jättegoda smoothies som är sammetslena, tjocka och kalla och mackor som förutom att de är sjukt goda serveras även i veganformat precis som dryckerna. Jag är beroende av deras Zohan macka med houmus, mozzarella, avocado, äpple och rucola. En het dag som denna räcker det bra med smoothie.

27.07.2014 kl. 15:38

Stylist

Här kommer jag med ett lästips. Gratis från Appståren.

25.07.2014 kl. 20:37

Male chauvinist pig

Jag har haft tur och har sluppit möta alltför många idioter i mitt liv (eller så 1. har jag dålig idiotradar, 2. bryr mig inte tillräckligt eller 3. Är själv en idiot). 

However så mötte jag en hotellägare i Mallorca för några år sen som jag nog aldrig kommer att glömma. Mitt klagomål över att vårt hotellrum ännu klockan 18 inte var redo bemöttes med en axelryckning och orden: Put on your bikini go sit by the pool.

aaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaargh!

Jag tänker på det då och då och ryser.

24.07.2014 kl. 09:14

Varat

Ibland finns det inget behagligare än att sitta i en tyst buss som susar fram genom världen och läsa, läsa, läsa.
15.07.2014 kl. 11:37

Mammaledig

Eftersom vår käre son inte behagar sova hela nätter fast han ju är stor nog att förstå bättre så bestämde vi oss för att splittra familjen. Först fick fadern vara hemma ensam i några nätter och leva ungkarlsliv och sova ut. Om nån vecka är det dotterns tur och då blir det sömnskola för hela pengen. Men nu är det min tur. Det är skönt. Lite tråkigt och saknaden är stor men ändå är det här nog just precis vad jag behöver. Jag hade tänkt dra några lite längre yogapass i lugn och ro men vet ni, det är alldeles tillräckligt avslappnande att bara få vara. Att få läsa, sitta, gå, kissa, tänka, sova precis när jag vill. Äta ute, inte diska. Såklart måste man ju få lite feeest! ur systemet också, så igår kväll drog jag, Tove och Charlotte ut på äventyr i Helsingfors lördagsyra. Det var jättekul att träffa tjejerna och jämföra diverse gamla synder och historier om första kärleken och affischpojkar på 80-talet men jag måste medge att jag nuförtiden helst äter och dricker på ställen där man får sitta och inte behöver skrika för att höras. Idag har jag mest slappat och småfnissat åt Mark Levengoods försök att övertyga oss att han är en tuffing och inte bara en snäll Mys-Mark med sitt sommarprat. Imorgon ska jag åka buss till Åbo.

 

13.07.2014 kl. 20:32

Martha

Igår förvandlades jag till Martornas Martha (Stewart, ni vet hon, fängelsekunden) och bakade både bloggbröd (platt) och maränger (blev aldrig krispiga) och fixade middag. Just när marängjävlarna var på väg i roskisen så hände det; de fick en andra chans! In i ugnen 30 minuter till (började med 60) i 100 grader och sedan fick de stanna i eftervärmen över natten. Resultat: krispiga utanpå och sega inuti. Perfekt till glass och jordgubbar.

09.07.2014 kl. 21:18

Onsdagsdinner

Härligt. Då var nya matgruppen invigd. Trött och matt men glad av värme (sommar!!), god mat, galet energiska barn och fina vänner. 

Ska fortsätta krama allt jag kan ur denna härliga årstid och köra stranddag igen imorgon, igår var det Rönnskär och idag den lokala playan vid Eirastranden. Funderar på att åka ända till Munksnäs imorgon. Eller Sveaborg. Eller Drumsö. Fan vilken härlig sommarstad man lever i!

09.07.2014 kl. 20:12

Guilty pleasure

Avrundar denna soliga dag med lite lätt underhållning. Love it!

05.07.2014 kl. 20:55

Confessions of a shopoholic

Som bekant hör jag tyvärr inte till den skara bloggare som kan skryta om hur lite jag shoppat under det gångna året men månne int det är dags att börja jobba igen när man får fler emails av nätbutiker än av riktiga människor.
04.07.2014 kl. 14:43

Minä en tekisi sulle niin

Det här är Pirjo Yksoksa.

Bilden från Yle

Hon cyklar runt vårt land för att sprida kunskap och få folk att öppna sig om incest och pedofili, något hon själv blivit utsatt för som barn. Min mor erbjöd henne sovplats på sitt B&B. Om du vill vara med och hjälpa henne så gilla hennes sida på Facebook eller erbjud henne en bädd att sova på under resan. Imorgon cyklar hon till Vasa så om du eller nån du känner kan erbjuda härbärge så hör av er till mig eller besök hennes blogg eller FB sida.

https://m.facebook.com/pages/Minä-en-tekisi-sulle-niin/221953111337162?_rdr

romuhuone.blogspot.fi

03.07.2014 kl. 18:11

Bjäbb

Jag är galet avundsjuk på min make som får husera hemma allena i fem hela nätter! Han behöver varken koka eller diska, får sova ostörd och bara gotta sig i egen tid.

 Oj. Såhär börjar man visst låta när man inte fått sova på 18 månader. Inatt var det extra jobbigt med två små vakna typer. Vissa kanske undrar varför i helvete man skaffar barn när man suktar så efter egentid. Ja, det brukar jag faktiskt också undra när jag försöker natta tröstlöst klockan 4:17.

Det lär bli bättre sen. Såklart det blir men man blir ju bara så svag i sinnet av sömnbrist. Vilken tur jag har en blogg att bjäbbelibjäbba på då. Nu känns det bättre. Dags att bläddra igenom lite tanttidningar för recept så att jag kan baka muffins. 

 

01.07.2014 kl. 17:13

När jag blir stor ska jag bli biljettförsäljare

Än en gång har Husis (sö 29.6.14) ödat sina resurser på en löneenkät som minst sagt känns som om all information hämtats från ett parallellt universum. Medellöner med råge. Tänker inte gå in på detaljer. Just sayin.

 

30.06.2014 kl. 18:00

Värlax

Jag har det bara så fruktansvärt bra här i skärgården att jag skriver sen när jag har annat än fiske, jämna roddtag och solskyddsfaktor att tänka på.

26.06.2014 kl. 22:45

 

Kärlek, mat och vin.

Fina, roliga människor och vackra ting.

Mina barn.

Att sånt.


Dessa bloggar gillar jag

Catten

Linda

Peppe

Charlotte

Modell-Malin

Anne

Hannah

Sofia

Rachel

Hotell 

Eva

Anna

Mia

Linn

Fagra Helena

 

Kategorier

Senaste kommentarer

30.08, 20:45Bjäbb av Jag hade glömt att jag nånsin skrev denna blogg.
16.08, 10:51Bästa bloggappen? av Linda / Snigeln Harald
23.06, 09:53Fy skam, Stocka! av Jooles