Follow on Bloglovin
 

Glad Johanni

Nu ska jag ta mina små grodor och hoppa iväg till Österbotten. Om ni planerar att stjäla mina väskor och min kaffekokare medan vi är borta så får ni först boxas med min svärfar som är husvakt. Han känner Muhammed Ali.

Midsommarafton firades inomhus i år. Nästan skönt. Man kunde liksom lämna barnen till sitt öde. Det känns tryggt att fira med samma människor år efter år, lite som att komma hem för en rotlös själ. Toleransen är dessutom hög så även detta år överträffade vi oss själva musikaliskt, speciellt när vi drog Bohemian Rhapsody som är mandatorisk. Gotta shoot!

Stay safe and happy!

älskade vänner

21.06.2014 kl. 08:51

Underhållning

Jag håller på att förbereda oss för en lång bilväg till Österbotten. Lånade en drös med ljudböcker åt 4-åringen, funderar på att gå till apoteket och hämta en drös sömnpiller åt 1-åringen. Nå nää. Hoppas att även han kommer att lyssna ens ens en liten stund på böckerna.

Richardsgatans bibba är ju bara för bra!

19.06.2014 kl. 16:29

Sommarfin

Måste säga att jag är riktigt nöjd med mina nya finskor. Tänk att hitta ett par som inte är svarta remsandaler! Nu ska jag öva ordentligt så att jag inte ser ut som en nyfödd kamel när jag går, klackarna är högre än vad jag brukar köpa.

19.06.2014 kl. 14:53

Vem var du när muren föll?

Man kan undra hur många av de val man gör idag har att göra med den person man vill vara istället för den man egentligen är. Hippien, yuppien, hipsters, yummy mummies de är alla definitioner på identiteter som man stämplar varandra med, ingen är väl född fashionista? Nu påstår jag ju inte att nån vill vara något av de ovannämnda, men vi dras ju mot olika ideal som dessa grupper mer eller mindre presenterar och lever våra liv genom dessa filter. Hänger ni med? 

Jag vill ju vara Nigella utan kokainet eller Gwyneth om ni förstår vad jag menar. Jag trodde ju att jag var mera naturnära än jag är (läs: ville vara) men jag mår ju ändå så mycket bättre nu när jag skippade den identiteten, flyttade tillbaka till stan och lät min lilla konsumentslyna slå ett hål i fasaden.

Det som fört mig i dessa tankebanor de senaste dagarna är säkert någon form av åldersnoja. Tiden går för snabbt men ändå inte tillräckligt snabbt nu när man är mitt i de sömnlösa småbarnsåren. Man märker att ens föräldrar blir äldre och upptäcker samtidigt att de små rynkorna som man hoppades hade att göra med sömnbrist inte alls är tillfälliga skavanker utan är här för att stanna.

Min man irriterar sig på att hans mor verkar ha förkastat alla ideal hon brukade ha när han växte upp och jag har märkt liknande symptom hos min egen mor. Sockerjugge till barnbarnen och alkohol på vardagar. Jag börjar misstänka att det har nåt att göra med uttrycket life starts at sixty. Det kanske är då man äntligen släpper taget och skiter i vad andra tycker och tänker. Förhoppningsvis slocknar behovet att Höra till i takt med att man accepterar sig själv som den person man är och har blivit.

Trots alla finurliga etiketter på personligheter eller livsstilar som ju borde göra det lätt att finna sin grupp så vill ju ingen medge att de hör till någon av dessa grupper. Men de gör vi ju. Vi är alla små individualister tillsammans. Lite sådär som hipsters.

Bilden från ecoterre. 
18.06.2014 kl. 20:44

Blumen

Jag älskar snittblommor men de kan ibland vara mycket dyra så ofta köper jag en stor bukett som jag separerar och fördelar bland olika vaser som jag lägger i varje rum. Jag är sjukt nöjd med det senaste inköpet. "A gift that keeps on giving", liksom. En vecka senare är de fortfarande lika vackra.

Jag har ingen aning om vad de blå heter men fina är de.

18.06.2014 kl. 12:34

Höj din röst

Ni har väl undertecknat protestlistan mot det korkade och ansvarslösa spanska lagförslaget att begränsa abort att gälla endast de graviditeter, som har börjat som ett resultat av en våldtäkt eller då mammans liv eller hälsa är hotade. Protestera här: https://www.amnesty.fi/vetoomukset/naisten-ja-tyttojen-oikeudet-ja-​henki-uhattuna-espanjassa/
17.06.2014 kl. 20:57

Fy skam, Stocka!

Jag sitter och undviker snö (!) och regn på Stockas Deli och har nyss ätit årets hemskaste sushi. De verkar inte veta att sushi skall tillverkas per beställning och absolut inte göras i förväg, frysas och serveras halvtinat. Dyrt dessutom. Fy, fy, fy!

Glad i mat som jag är åt jag ändå upp eländet. Nu måste jag nog äta en glass som plåster på såret.

17.06.2014 kl. 12:00

Bloppis

Vi har så löjligt mycket kläder som vi aldrig använder och har därför bokat bord på Kaivarin Kanuuna loppisen på på Havsgatan 3 fro.m. 12.7 två veckor framåt. Jag säljer massor med småbarnskläder, många fina Ralph Lauren klänningar och tröjor, Mammakläder, Rag & Bones jeans och en drös skor. Här är ett smakprov. Säg hep om ni vill köpa nåt. Resten är nerpackat men kommer antagligen att lägga upp några plagg till innan loppisen.

J Brand 27/32" 98% bomull 2% spandex. Oanvända 20 €

Next stlk 26, 4 €

Rizzo stlk 42, 15€, använda en gång.

Topshop Moto, stlk 40, knälång, 5 €

 

17.06.2014 kl. 09:47

Audiotexttest

Ibland försöker jag mig på att använda den teknik som jag har förärats genom uppköp av otaliga äppelprodukter. Ibland får man öva på sitt uttal. 

Gissa vilket av orden ovan som redigerats?

16.06.2014 kl. 21:17

*Jazzhands*

Jag har en obehaglig ovana att sjung-tala. Gärna med pseudo opera vibrato.

Tex.alldeles nyss: " iiiit's gonnaah raaaiiinh!"

Usch. 

15.06.2014 kl. 18:55

Vad man inte ska insta

För ett par veckor sen instagrammade jag en bild av en febertermometer som skulle symbolisera att det rådde sjukstugefiilis i vårt hem. Folk trodde att det var ett preggotest.

Idag uppenbarade sig en närbild av en mycket glad vän och hans lika lyckliga flickvän på flödet. Under bilden hade han emojiat en blomma och ett bi. Jag kommenterade naturligtvis med ett stort fett Congrats!!!!! Svaret löd: ???

13.06.2014 kl. 23:46

Damaged goods

Fan man blir ledsen när man packar upp sin nya soffa och leveranskillarna har skadat den.

Tur i oturen att vi får använda denna i några veckor tills den nya kommer. Fläckar alltså ingen katastrof.

13.06.2014 kl. 10:30

Sommarjobb

På måndag ska jag gå på jobb. 

Wow.

Min vikarie ska semestra efter midsommar och tja, jag antar att det är slut för hennes del efter det. Det händer ju en del på två år så det blir en slags skolningsdag för mig. På riktigt börjar jag jobba i mitten av augusti. Eller nä. Jag ska ju också ha semester. På riktigt, riktigt börjar jag den 1 september med en rivstart i form av 2 dagars seminarium.

Jag ser fram emot att jobba igen. Förhoppningsvis blir jag en bättre mamma med mera tålamod och kärlek att ge och mindre tjat och uppgivna suckar. Heltidsjobb, måndag till fredag, för första gången på fyra år! Jaiks!

13.06.2014 kl. 10:23

Socker

Jag gjorde nåt så korkat som att försöka bjuda folk på middag på lördag. Helt ovetande om det stora fotbollsspektaklet. Vi saknar en televisionsapparat. Need I say more?

Under mina år i England lyckades jag utveckla nåt sorts fotbollsfilter vilket tydligen fortfarande fungerar felfritt. Skönt. Jag kan inte tåla skrikande sportkommentatorer och förstår inte hur det kan vara kul att glo på fotis på TV.

12.06.2014 kl. 08:58

Solsken i blick

Eftersom framtiden är grå, kall och regnig så beslöt jag mig för att skita i hushållsarbetet som desperat behöver göras och spendera denna soliga dag utomhus istället. Sagt och gjort. Vi har hängt i parker, lunchat med måsarna, shoppat lite och varit på jungfrutur (den yngsta-han älskade det) med cykel. Mama is TIRED!

Imorgon hoppas jag på att få till stånd ens lite städning innan jag och grabben går och kikar på Tove Janssons konstverk på Ateneum. Ni har väl inte missat att det är Helsingforsdagen och att det händer en massa stuff på stan. Gratis!

jännäääh!

11.06.2014 kl. 20:20

 

Kärlek, mat och vin.

Fina, roliga människor och vackra ting.

Mina barn.

Att sånt.


Dessa bloggar gillar jag

Catten

Linda

Peppe

Charlotte

Modell-Malin

Anne

Hannah

Sofia

Rachel

Hotell 

Eva

Anna

Mia

Linn

Fagra Helena

 

Kategorier

Senaste kommentarer

30.08, 20:45Bjäbb av Jag hade glömt att jag nånsin skrev denna blogg.
16.08, 10:51Bästa bloggappen? av Linda / Snigeln Harald
23.06, 09:53Fy skam, Stocka! av Jooles