Follow on Bloglovin
 

Gauhar pop-up

Nätbutiken Gauhar håller öppet på Högbergsgatan 4 i dagarna tu. Idag och imorgon kan man shoppa fina smycken eller inredningsartiklar medan man dricker skumpa och äter jordgubbar.

Jag köpte inget idag men återvänder imorgon när jag bestämt mig för vilka kuddar jag vill ha.

Just nu lutar det år detta håll:

11.06.2014 kl. 17:56

Kärleksförklaring

Jag har återfått mitt liv.  Lite väl dramatiskt kanske men med större barn och ny bostad känns det så.

Tänk att jag, som stack hemifrån som 16 åring för att jag ville se världen och inte sitta mitt i en skog i Österbotten, plötsligt skulle få för mig att jag kommer att trivas på landet. Okej, Degerö i Helsingfors är ju inte "lande, lande" men 11km från centrum är tillräckligt för att man ska stanna när man väl kommit hem från jobbet. Vi gjorde klassikern -flyttatilllandetnärmanfårbarnfördemårsåbraavfriskluftjuåkansovaute. Det var trevligt och vackert och jag trivdes en tid men sen gick luften ur däcken och jag fick tråkigt. 

Åh, jag har njutit så de senaste två månaderna av vad jag uppfattar som frihet. Mitt socialliv har återvänt med råge. Folk hälsar ju på en nuförtiden! 

Så länge jag bor i Finland kommer jag att bo här. 

Eira, jag älskar dig! Puss!

10.06.2014 kl. 20:29

Barnvaktsutnyttjarna

Överrumplade har jag och min make insett att vi på sistonet har kommit i besittning av en fantastisk förmåga att plötsligt finna oss i en restaurang på tumis. ( reds. anm. Det är omkring 8 månader sedan vi senast hade barnvakt) Ungarna gick till sängs i god tid i söndags och före vi visste ordet av hade två cyklar burit oss till Makaronitehdas soffgrupp i Hangö där vi sen satt och småmös och drack en flaska Veuve Clicquot rose. Det var första gången jag smakade det och det var helt klart i min smak. Torrt, frächt och fruktigt!

09.06.2014 kl. 13:41

WC

Inte en dag för sent hade vinklubben sitt årsmöte igår kväll. Solen sken, vinet flödade, en stund senare flödade även regnet med det var bara romantiskt på nåt sätt. Härliga, glada människor i sommarkvällen. Varm om hjärtat.

Gissa om jag glömde telefonen hemma. Inga bilder.

 

 

06.06.2014 kl. 19:09

Tankar i sommarstaden

Jag skrev nyss mitt längsta inlägg hittills men det raderades innan jag hunnit spara det. Summerar det nedan istället för att försöka skriva det igen.

1. Sommaren är bäst

2. Vänner ska aldrig underskattas

3. Never say never

Tacksam och glad i kvällssolen.

 

04.06.2014 kl. 21:24

Skärgårdstips mottages

Innan (eller om) vi tar steget och köper fritidsstuga ska vi testa lite hur barnen hanterar friluftsliv. Jag är en ganska inbiten hikare, eller var borde det väl stå, men Kevin är ju citykid in i ryggmärgen, om än en sportig sådan som kan fiska. Nåja, till saken. Vi kommer att hyra en sommarstuga i hemknutarna (Korsholm) en vecka i sommar och nu undrar jag vad man måste ha med förutom flytvästar och myggspray. Synd att bloggen är så ny, nu kunde det vara bra med många svar för jag känner mig lite clueless när det kommer till att hyra en stuga man inte känner till.  

 

03.06.2014 kl. 22:08

Äggkoppar

Som vi har sökt. Men den som väntar på nåt gott lär aldrig vänta för länge. Här är de nu, fyra av våra åtta äggkoppar. All the way from England!

03.06.2014 kl. 12:46

Det ni!

Jag sprang nyss 5 km! Inte så mycket kan man tycka men för bara några månader sedan var det något jag Aldrig trodde jag skulle kunna göra igen efter min förödande förlossning för 1 1/2 år sedan. Jag skulle dessutom ha kunnat fortsätta, hur länge som helst kändes det som men var tvungen att köpa blöjor och hade ingen lust att jogga med ett paket 4+ under armen. Ska göra det igen när mina muskler återhämtat sig.
02.06.2014 kl. 21:33

Staycation

Man kan bara undra hur det kommer sig att ett dygn på tumis med sin andra hälft (för övrigt ett löjligt uttryck) går så mycket snabbare än ett dygn på tremis med de små. 

I fredags packade jag min Tori bag och promenerade via Alko där jag inhandlade en Mōet, och en snabb sväng via S-market för jordgubbar och rostade mandlar till Hotell Haven. Väl där fyllde jag badet och sjönk ner i mamma-paradiset. En skvallerblaska senare kommer mannen och möts av mig avec sexig ansiktsmask. 

Vi traskade till Bronda där Kevin drack en hipsterjulep och jag en G&T sen till Välimäkis nya Gourmet pub där vi drack ännu mera champagne och åt vulgärt mycket mat. Gott som fan!

Sen var det plötsligt lördag och vi gick snällt hem via vårt kvarterssushihak.

Nästa gång blir det åtminstone två nätter. Man hinner ju helt enkelt inte både slå klackarna i taket och chilla på 24h. Men skönt var det.

Over and out!

02.06.2014 kl. 19:11

Under lupp

För en stund sen tågade sex amerikanska antropologer in och synade vårt finländska familjeliv i sömmarna. Random but fun.

29.05.2014 kl. 17:44

Btw

ARA, CIA, NFL, MTI, RCN osv. Ibland är det svårt att hänga med när svärfar talar. Borde jag svara med rövarspråk?
29.05.2014 kl. 10:55

Boktipset

Det känns som en liten lottovinst att min dotters favoritbok det senaste året är samma bok jag höll kärast som barn. Dessutom den genre jag fortfarande gillar mest, dvs.vardagsrealism. Boken är skriven av Kerstin Thorvall år 1974 och heter Godnattsagor om Anders nästan 4. Jag fullkomligt älskar att Anders mamma vill dricka sitt morgonkaffe och läsa tidningen innan hon underhåller sin uttråkade son som inte hittar på nåt att göra. Mamman blir också nervöös när han inte kan sitta stilla. Sedan är jag lite osäker på om det är ok att gå till både frissa och butik medan barnen får sköta sig själva. Hur som helst en bok som borde finnas i varje barns bokhylla.

På sjuttiotalet rökte vi inne

27.05.2014 kl. 21:16

Relax, just do it

Åh, fatta att det inte ens är juni! Jag hoppas att vädergudarna inte jävlas med oss bara för att resten av sommaren köra med frost och regn varvat med nordvästliga stormbyar.

Min äldsta kompis har besökt oss tillsammans med sin son över helgen. Det var härligt att sitta uppe och prata om gamla minnen, skvallra om gamla bekanta och prata om livet och vad man kan förvänta sig av det. Verkliga vänner är guld värda. Jag känner mig riktigt varm ombord efter helgen.

Vi pratade mycket om hur det fysiska och mentala hänger ihop, hur viktigt det är att stanna av, andas, tänka på sig själv när det går hårt i backarna. Det är oerhört viktigt att se till att nummer ett får den uppmärksamhet hen behöver, speciellt om man har små barn att ta hand om eller ett stressigt jobb. 

Om någon av er har problem med att slappna av på kvällarna eller vaknar mitt i natten för att ta sig en rejäl grubbelomgång så kan jag varmt rekommendera denna låt som lär vara världens mest avslappnande. Den har bevisats sänka puls och hjärnaktivitet (som vinte behöver för mycket av när vi ska sova) På heders ord, den har hjälpt mig mer än valium skulle göra. 8 minuters terapi, lovar! Glöm inte hörlurarna.

Peace, out!

25.05.2014 kl. 21:47

To duk or not to duk

Varför ska man lägga en kökshandduk över kokt potis? Jag gjorde ett lamt googlingsförsök men fick inget svar. Tacksam om någon kan svara mig.
23.05.2014 kl. 19:05

Jag ska bara...

Det är så svårt att lägga sig i tid. Känner mig som Alfons Åberg med mitt Jag ska bara... Ni vet hur det är. När man äntligen fått de små liven i säng (och de hålls där med ögonen fast) så måste man först varva ner, sen kolla email, instagram etc. Plötsligt är det skitsent och man måste, bara måste hinna läsa ett par kapitel innan man ska somna för att starta om igen. Sen är det väl meningen att man ska hinna med meningsfulla diskussioner med sitt livs kärlek. Nå huhhuh. Tur att jag snart börjar jobba igen, fatta, det hör till mitt jobb att läsa självvalda böcker att skriva boktips om.
21.05.2014 kl. 22:30

 

Kärlek, mat och vin.

Fina, roliga människor och vackra ting.

Mina barn.

Att sånt.


Dessa bloggar gillar jag

Catten

Linda

Peppe

Charlotte

Modell-Malin

Anne

Hannah

Sofia

Rachel

Hotell 

Eva

Anna

Mia

Linn

Fagra Helena

 

Kategorier

Senaste kommentarer

30.08, 20:45Bjäbb av Jag hade glömt att jag nånsin skrev denna blogg.
16.08, 10:51Bästa bloggappen? av Linda / Snigeln Harald
23.06, 09:53Fy skam, Stocka! av Jooles