Follow on Bloglovin
 

Zumbers high

Lite som runners high.

Bilden är suddig för jag darrar som ett asplöv

21.05.2014 kl. 20:28

Hutlöst!

Vilken härlig dag! Solen! Värmen! Ljuset!

Jag har lunchat på Carusel, hängt på Mattolaituri för första gången (ja, det är förvånansvärt mycket jag inte hunnit med) och pratat om böcker, döden och livet, hängt på stranden, fotat gruppgymnaster och nu ska jag dricka lite kallt vin. Kan inte bli mycket bättre än så här.

Bästa strandhängssällskapet.

 

20.05.2014 kl. 21:06

Äntligen!

Inga skötbord eller spjälsängar så långt ögat kan nå! Budoiren börjar ta form.

19.05.2014 kl. 10:30

Tjena snyggingar!

Det är många som skriver om kropparsideal just nu, om vad man får tycka och inte tycka. Det är väl våren som får igång dessa diskussioner igen. Jag kommer inte ihåg vem som bloggade om att hon tycker att hon är vacker men aldrig vågar tacka för en komplimang samtidigt som hon ju blir glad att få det bekräftat. Tyvärr mesade hon ur efter ett par inlägg och bad om ursäkt för att hon skrivit att hon tycker att hon är vacker. Alltså varför måste vi bry oss så himla mycket om vad andra tycker? Man ska tacka för komplimanger men man får för allt i världen inte hålla med om nån tycker att man är snygg! Har man fått barn får man inte gå ner i vikt för snabbt efter förlossningen och för i helvete inte börja träna bort gravidkilona så länge man ammar!

Faktum är att vi alla vill vara så snygga som möjligt. Ska vi nu int bara låta varandra få vara det? Vad som är snyggt är ju sen en delad mening men den kan man väl hålla för sig själv?

Hälsar hon som kommer in i alla sina jeans från före nåt av barnen ens var påtänkta och är riktigt jävla glad över det!

18.05.2014 kl. 17:52

Parkhäng

Jag fick idén att picknicka i esplanadparken just innan lunch och bredde glatt smörgåsar åt hela familjen. Väl där inser jag att resten av stan blivit träffade av samma snilleblixt. Ravintolapäivä! Plötsligt kändes mina mackor ytterst tråkiga. Sen slöt våra vänner sig till sällakapet och lite glass och ansiktsmålningar senare var vi ett med den allmänna partyfiilisen. Sen gick jag hem och sydde ett draperi.

Denna syssla hör inte till vanligheterna

17.05.2014 kl. 18:56

Fegis

Mesade ur och bokade en testnatt på Hotel Haven istället för att bara dra till Barcelona. Vi har ju femårsjubileum som gifta i augusti så man hinner ju åka än i sommar. Har lovat dyrt och heligt att jag inte ska dricka för mycket vin och för en gångs skull vakna upp utvilad och fräsch(-ish). Ja alltså jag drack liiite för mycket under vår senaste hotellnattsdejt och återvände i värre skick än jag var från början. Helst av allt önskar jag att vår son ska börja sova om nätterna så att vi andra får sova, han är ju snart vuxen för guds skull!
16.05.2014 kl. 22:43

Lakritstandkräm

Är nog inte helt övertygad. Kan inte tänka mig att vara sugen på lakrits varken innan eller efter läggdags.

16.05.2014 kl. 14:04

Tjejkväll i solen

Sommaren har anlänt! 

Jag tog min fyra-årige avec och gick på Lumis födisfest där vi firade med popcorn och små bakelser. Kvällen avrundades med Jazz i esplanadsparkens solsken.

Ah, it's good to be back i stan!

15.05.2014 kl. 21:09

Nu är det klippt

Har ni nånsin klippt håret och sen ångrat er? "iik, vad har jag gjort?"

Det hände mig idag när jag insåg att jag krossat min mans hjärta genom att klippa håret på vår son utan lov. Jag älskade också lockarna men det var så tovigt och ojämnt och i ögonen på stackarn att jag beslöt att ge burrhuvut en sommarfrilla som får växa till ett nytt jämnare hårsvall lagom till dagisstarten. Men lite ångrar jag mig. Men det växer, och hans lockar kommer garanterat igen! 

Så, nu har jag lättat på hjärtat.

14.05.2014 kl. 22:47

Teeveestä tuttu

Köpte ett nytt matbord idag. Ett utdragsbart 60-tals bord som påminner om Tapiovaaras Fanett. Nu måste jag alltså köpa Fanett pinnstolar. Blir dyrt det här. Jag postar en bild  av bordet senare, just nu är det utlånat till nån filminspelning.

Bilden är från Bukowskis market

14.05.2014 kl. 21:32

Help me Bronda

Jag tycker det är så fint att nya spännande restauranger ploppar upp som ogräs i en engelskt trädgård just nu i Helsingfors. Senast (om man borträknar plättarna jag åt på Sea Horse i söndags) åt jag på nykomlingen Bronda. Jag var övertygad om att den skulle vara packad till bredden av kvinnfolk* med skumppaglas i händerna men fick tji när jag kryssade fram mellan businessuitarna. Maten var fantastiskt god! Jag tänker dagligen på de glaserade morötterna med nötter och getostcreme. Så enkelt, så gott!  Vinet var heller inte att klaga på. Efterrätten var gratis för den hade servitören glömt bort.

*typ jag


Jag delade mat med Anna och Carita 

13.05.2014 kl. 20:27

Flykten

Jag försöker som bäst hitta den ultimata romantiska getawayn. Här ödslas ingen tid, våra barnvakter landar på Helsinki-Vantaa om sex dagar! Jag har aldrig varit till Barcelona och tycker att det kunde vara ett bra alternativ, samtidigt drömmer jag om att doppa tårna i det ljumma vattnet vid en lugnare medelhavsstrand. Åh, pressen är stor, det ska ju bli perfekt eller hur? Solen ska skina, vi ska äta gott, dricka gott och bara njuta av varandras sällskap. Frågan lyder bara, hur länge kan vi sticka  iväg för? Klarar vi oss utan de små i 4 nätter, eller går den magiska gränsen vid tre? 

Så här kan det se ut

Så här kan man bo i Barcelona

13.05.2014 kl. 16:16

Blinddate

Igår kväll  drack jag Corona på Corona och stiftade sju nya bekantskaper. En vinnande kombo. Härregud, tänk att Corona är sig till pricken likt, inte ens människorna har förändrats sedan nittiotalet då jag hängde där mest hela tiden. På grund av tidsbrist kommer jag med största sannolikhet inte att träffa dessa människor igen men fick idén till en dejtingsite för att hitta  nya vänner, det kunde väl vara nåt? Å andra sidan finns det ju säkert en miljon såna redan. Hur som helst, man borde vidga sina vyer i nytt sällskap lite oftare, det gör en både smartare och gladare.

Känner mig alltid så löjlig när jag fotar dylikt

13.05.2014 kl. 09:14

Flytten

Nytt jag, ny blogg. Vi hade nyss flyttat tillbaks till stan efter ett treårigt äventyr i förorten och plötsligt insåg jag att det inte bara var den gamla lyan som fick stryka, utan även den gamla bloggen. Jag hade redan gjort bloggen privat för att skydda mina barn men märkte snabbt att det då inte var lika roligt att skriva so here we go, detta är en blogg som kommer att handla om allt möjligt men förhoppningsvis så lite som möjligt om mina barn och mer om vin, mat, kläder, hudvårdsprodukter, böcker och annat tjafs som gör livet roligt. 

 The new hoods - så, så nöjd!

12.05.2014 kl. 15:34

 

Kärlek, mat och vin.

Fina, roliga människor och vackra ting.

Mina barn.

Att sånt.


Dessa bloggar gillar jag

Catten

Linda

Peppe

Charlotte

Modell-Malin

Anne

Hannah

Sofia

Rachel

Hotell 

Eva

Anna

Mia

Linn

Fagra Helena

 

Kategorier

Senaste kommentarer

30.08, 20:45Bjäbb av Jag hade glömt att jag nånsin skrev denna blogg.
16.08, 10:51Bästa bloggappen? av Linda / Snigeln Harald
23.06, 09:53Fy skam, Stocka! av Jooles